Nieuws

01/12/2014 om 13:59

De 5 groenste bedrijven ter wereld

Wil je wat inspiratie opdoen om zelf duurzamer te ondernemen? Kijk dan naar deze top 5 van meeste groene bedrijven ter wereld, samengesteld door het Amerikaanse Newsweek.

1. Vivendi

Dit Franse bedrijf is een grote speler op het gebied van multimedia en telecommunicatie. Zo zijn ze onder meer (mede)eigenaar van Canal+, Universal Music Group en Maroc Telecom. Dat laatste bedrijf heeft in Marokko op maar liefst 632 locaties zonnepanelen. Ook wordt binnen tal van bedrijven carpoolen en het gebruik van openbaar vervoer gestimuleerd. Tot slot hangen zelfs de salarissen van de top af van de prestaties op het gebied van MVO.

Vivendi-logo-635

2. Allergan

Dit farmaceutische bedrijf is het meest bekend als producent van Botox. Allergan heeft het totale energieverbruik van het hoofdkwartier in Californië met maar liefst 11 procent teruggebracht door een eigen zonnecentrale. Ook helpt Allergan andere bedrijven bij het treffen van milieubesparende maatregelen.

3-allergan

3. Adobe Systems

Als een van de grootste softwarebedrijven ter wereld loopt Adobe Systems ook voorop als het om groene bedrijfsvoering gaat. Zo valt maar liefst 70 rocent van alle gebouwen onder de richtlijnen van LEED, een belangrijk duurzaam certificeringssysteem. Ook investeert het bedrijf flink in wind- en zone-energie.

ado

4. Kering

Deze Franse multinational brengt luxe kleding, accessoires en sportartikelen op de markt, denk aan merken als Gucci, Alexander McQueen en Puma. Het bedrijf heeft verschillende groene programma’s, die bijvoorbeeld producten recyclen of ontwikkelaars helpen om de meeste duurzame grondstoffen te gebruiken.

kering_logo_detail

5. NTT Domoco

Niet zo bekend in Nederland, maar in Japan is NTT Domoco de grootste telecomprovider. De meeste activiteiten van het bedrijf worden van energie voorzien door natuurlijk bronnen als wind, zon en water. Ook brengt het bedrijf eco-vriendelijke  producten als zonneladers voor smartphones op de markt.

ntt_docomo_logo

Bekijk de volledige top 10 van groene bedrijven op Newsweek.