Nieuws

06/11/2014 om 12:46

De 5 groenste gadgets

 

Technologie, innovatie een duurzaamheid zijn begrippen die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Het is dan ook niet zo vreemd dat er verschillende gadgets met een duurzaam karakter op de markt te vinden zijn. We zetten onze vijf favoriete groene gadgets voor je op een rij!

1. Bamboe toetsenbord

Dit toetsenbord van iZen is voor 92 procent van bamboe gemaakt en kun je via Bluetooth verbinden met je Apple devices. Het toetsenbord is niet alleen recyclebaar maar ziet er bovendien ook nog eens trendy uit.

2. De waterwekker

De wekker is onmisbaar in ieder huis. Het is nu niet direct de grootste energieslurper, maar een wekker die alleen op water loopt is toch nét even zuiniger. Op een glaasje water houdt-ie het makkelijk maanden vol!

3. iRock Rocking Chair

Een schommelstoel is niet alleen lekker om lui in te schommelen, je kunt er zelfs energie mee opwekken. Logisch, want beweging is natuurlijk energie. Mooi dat er eindelijk eens iemand is die dit simpele idee omzet in een geniaal product. Hij is uitgerust met speakers, zodat je tijdens het opladen van je iPhone lekker een muziekje kunt luisteren.

4. Slimme thermostaten

Besparen is het prettigst wanneer je er niet bij na hoeft te denken. Slimme thermostaten leren van je gewoontes en passen je energieverbruik daarop aan. Door het daarnaast inzichtelijk te maken ontdek je snel en simpel hoe je het meest op je stookkosten kun besparen.

5. De Ecobutton

De meeste laptops en pc’s hebben bespaarmodi om het energieverbruik te beperken. Helaas gaan deze niet altijd gepaard met de beste prestaties. De Ecobutton biedt een slimme oplossing in de vorm van een grote knop. Druk deze in wanneer je even achter je computer wegloopt en de bespaarfunctie is actief terwijl je weg bent.