Nieuws

02/02/2013 om 15:08

Investeren in elektriciteit loont

De nieuwe auto zal of elektrisch of op waterstofgas rijden. Of beide vormen vinden hun plek op de markt. Dat is wat we weten. De eerste elektrische auto’s zijn al te koop. Al vraagt men een hoge prijs, er zijn al mensen die de stap (kunnen) maken. Als belegger is het aan de tijd dat men zich begint te realiseren dat de groene revolutie al aan de gang is en dat de automobielindustrie bezig is te veranderen. Daar zal een belangrijke basis worden gelegd voor een schonere wereld, aangezien men langzaam maar zeker zal afstappen van de bekende benzine – en dieselmotoren. Zij kunnen het zich niet permitteren om de slag te missen, want dat betekent hun einde. Investeren in duurzaamheid en verandering is voor deze bedrijven een overlevingsstrategie geworden.

achtergrond elektriciteit

Elektriciteit

Dat geldt ook voor de nu even in een dal verkerende zonnepanelenindustrie. De toekomstige woningen zijn niet alleen optimaal geïsoleerd, maar zullen ook de temperatuur die (thermisch) aanwezig is gebruiken om energie te produceren. Geholpen door de zonnepanelen die op de daken zullen staan om de elektriciteit produceren die het huishouden nodig heeft en waarmee de auto wordt opgeladen.
Misschien zullen de zonnepanelen in onze streken geen sleutelrol krijgen, zoals in zuidelijke – en zonnige landen, maar dat ze een rol van betekenis gaan spelen laat het veranderde energielandschap in Duitsland zien. Hier is mede door de massale aanschaf van zonnepanelen het aandeel duurzame energie gestegen naar 25% (stand eind 2012). Voor Nederland een sprookje, want wij staan op circa 6%. Er valt dus nogal wat in te halen. Kansen zijn er genoeg als men ze maar durft te pakken. Misschien zal een collectief nodig zijn om dat te doen. Investeren in dergelijke projecten kan lucratief zijn. Uiteraard zal een goed belegger nooit op een enkel paard wedden en dus de investeringen verspreiden over meerdere bedrijven en segmenten. Zo krijgen de windenergie, de thermische energie, de door water opgewekte energie, de zonne energie en allerlei innovaties eindelijk de kansen die ze zo nodig hebben om zich tot volwaardige leveranciers te kunnen ontwikkelen.